Aplicatia stabileste obligatia de a plati CAS si CASS pentru veniturile realizate sau estimate a se realiza.

 

Important! Pentru venituri realizate intr-o perioada mai scurta decat anul fiscal (12 luni), veniturile nete obtinute trebuie recalculate in raport cu perioada in care au fost realizate, cu exceptia veniturilor din investitii care se raporteaza la 12 luni, indiferent de data in care au fost incasate.
  • m-am luminat, am bifat salariat si au disparut ven din drept intelectual,
   deci chiriile nu au treaba cu cas? decat cu cass?

 • In ceea ce priveste CASS-ul, va rog, inseamna ca daca venitul NET e mai mic de 6 salarii, NU trebuie platit… am inteles eu aiurea??

 • In 30 de zile ma pensionez anticipat partial si doresc sa mai lucrez ca pf agent asigurare mai sunt obligata s-a platesc cas daca depasesc suma celor 12 salarii minime pe economie?

 • Aplicatia dumneavoastra imi confirma rationamentul avut cand, in urma distribuirii unor dividende (in doua transe) catre asociatul societatii, i-am spus ca nu are obligatia depunerii declaratiei unice si nici a platii cass pentru ca suma totala incasata (21369 lei) este sub plafonul anual de 12 salarii minime.
  Cu toate acestea, raspunsurile primite de la ANAF si site-ul portalfiscalitate.ro au fost contrare logicii mele, acestia sustinand ca, acele dividende nete fiind distribuite in cursul anului, respectiv, in lunile mai si septembrie, se face raportarea la un plafon recalculat, cf. art. 174 al. 10 din Codul fiscal, chiar daca pe total, suma dividendelor nete este sub plafonul anual.
  Va rog sa-mi spuneti in ce articol de lege este prevazut faptul ca veniturile din investitii se raporteaza la plafonul anual, indiferent de data incasarii lor.

  Cu multumiri,
  Marinela Iorga

 • INTREBARE nu sant salariar ,pensionar,nu platesc CAS intrun sistem propriu de asigurari sociale,nu obtin venituri cu retinere la sursa …sant asistent broker iar venitul meu pe primele 5 luni este undeva la 1800 ron luna sant obligata la plata CAS sau CASS

 • Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca locuiesc permanent in Congo dar am venituri in tara din cedarea folosintei bunurilor, trebuie sa platesc CASS sau nu. Va multumesc.

 • Daca intreprinderea cu impunere in sistem real are activitatea suspendata de la 14.03.2019 si declaratie unica a fost rectificata cu un venit estimat de 12000 RON, se plateste CAS si CASS? Ma gandesc ca ar trebui platite, pentru ca venitul este pentru 3 luni si astfel se depaseste minumul lunar.

  • Buna ziua! Trebuie sa recalculati plafonul:
   3 x 2.080 = 6.240 lei.
   Venitul net realizat in ian-martie (12.000 lei) este mai mare decat plafonul recalculat si trebuie sa platiti contributii sociale.

 • ©2019 - Calculator Venit Net este sustinut de Ghid PFA

  >

  Log in with your credentials

  Ați uitat datele dvs.?